Behandelingen

Wat is een trimbehandeling?

Onder een complete trimbehandeling valt:

-Uw dier wordt lekker gewassen en gedroogd.

-De vacht wordt netjes in model gebracht, dit kan door verschillende technieken: Knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen en ontwollen van de vacht

-Ook de nageltjes worden netjes geknipt.

-Eventueel overtollig haar wordt uit de oren verwijderd.

-nakijken van anaalklieren en zo nodig geleegd.(bij kleine honden)

-Ook word uw hond nagekeken op teken en/of vlooien

Tussenbeurt

Wanneer uw hond een vacht heeft die snel klit ,of u wilt uw hond altijd goed in model hebben, is een extra trimbehandeling aan te raden. Dit is een kleine beurt waarbij de hond gewassen en gedroogd wordt, klitten worden verwijdert en het hoofdje en voetjes worden bijgewerkt. Dit gebeurt tussen 2 trimbehandelingen in.

Puppybehandeling

Vanaf de leeftijd van circa 12 weken kan u puppy zijn of haar eerste bezoekje aan de trimsalon doen . De vachtverzorging van uw puppy is dan al noodzakelijk. Bij de eerste keer dat u langskomt kan de pup rustig aan de eerste indrukken van de trimsalon wennen. Wacht dus geen half jaar, voordat u met uw hond langskomt. Het is beter de pup al op jongere leeftijd te laten wennen aan de trimtafel en aan de verzorging van zijn vacht. Op die manier leert de pup de trimbehandelingen te accepteren, wat hem stress voor later kan besparen. 
Tijdens het eerste bezoek mag de pup op de trimtafel en krijgt hij een eerste borstelbeurt en worden de nageltjes geknipt. Indien het echt al nodig is, kan uw hond voor de eerste keer in bad en vervolgens geföhnd worden. 
Bij deze eerste behandeling wordt er alle tijd genomen en wordt uw pupje op zijn gemak gesteld en extra verwend met een knuffel en wat lekkers zodat hij de eerste behandeling als leuk zal ervaren en graag terug wil komen.